Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Продължават да разследват стрелбата в столичното метро, която стана вчера. 63-годишен мъж се самоуби, а преди това стреля 4 пъти по 56-годишна жена в едно от влакчетата. 
 
Жената е в много тежко състояние и се намира в реанимацията на болница "Света Анна".
Още по темата
Приета е в болницата с 3 огнестрелни рани – в главата, малко над веждата, в коремната и в гръдната област.

"Извадихме два проектила от тялото на жената, пострадала при стрелбата в метрото, по време на извършената от неврохирузите операция на тежката черепно-мозъчна травма на жената, причинена от огнестрелно оръжие. След хирургическата намеса тя е настанена в реанимация, все още в много тежко състояние и с опасност за живота", заяви д-р Стефан Ковачев, началник на 1-во отделение в Клиника по хирургия към УМБАЛ „Св. Анна“.

"Мъжът е роден 1958-а година, жената - 1965-а година. По първоначални данни не са криминално проявени. Не става въпрос за терористичен акт. Би могло да се мисли, че става въпрос за битова история или лични отношения", съобщи прокурор Илияна Кирилова. Тя посочи, че по лични документи са установени мъжът и жената, но предстои техни близки да ги разпознаят. Прокурор Кирилова каза още, че тепърва предстои да бъде установено дали някой от двамата е предвиждал да пътува от летището и в какви отношения са били.

По думите на прокурор Илияна Кирилова по записи от камери ще бъде установено къде са се качили мъжът и жената и дали са били заедно. Тя поясни, че двамата са живели в София.

"Това, което можем да споделим, е, че мъжът има трудов договор и работи в охранителна фирма", каза от своя страна директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

"Разследването е в много първоначален етап. За издигане на версии и за мотива на това престъпление към момента не можем да кажем нищо. Ние трябва да съберем конкретни данни, върху които да стъпим, за да бъдат издигнати версиите. Предстоят процесуално-следствени действия, които на по-късен етап ще ни дадат възможност да издигаме версии и да ги проверяваме една по една, съответно - да отпадат конкретните версии", каза още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase