Снимка: БГНЕС

Общ преглед
Шествие на "Безсмъртния полк" се провежда в София в деня, в който отбелязваме 76-ата годишнина от победата над нацизма, предаде БГНЕС.

Шествието започна в 9.30 часа от паметника на Незнайния войни, където бяха положени цветя, и се отправи към Паметника на съветската армия.
Още по темата


"Ден на победата, Ден на Европа. Честит празник", поздрави лидерът на БСП-София Калоян Паргов, който посочи, че днес е празник всички европейски народи, за целия свят по случай победата над хитлерофашизма. "Тук празнуват не само Русия, бившият Съветски съюз, но техните съюзници от антихитлериската коалиция като САЩ, Великобритания, Франция. Така, че днес е Ден на почит. Ден на почит и към героите на България от Първа българска армия, които загинаха по бойните полета в последната фаза на Втората световна война. Тук почитаме и всички убити, загинали от тази кафява чума, всички участници в антифашистката съпротива, благодарение на саможертвата, на които се извоюва тази свобода и днешния свят, и днешна Европа е по-различна и в този вид, в който се намира днес”, каза Паргов.

Днес е предвидено да бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на съветската армия. Паргов обясни, че след това ще бъдат положени венци и цветя на още два паметника – на костницата в "Лозенец" и на Паметника на загиналите български войни в последната фаза на Втората световна война в парк "Заимов".

Коментари Напиши коментар

118

Братска Русия

преди 1 месец

До 120,121 и други подобни индивиди. Трябва да сте изключително прости за да вярвате на американската пропаганда срещу Русия. В исторически план какво е направила Америка и какво Русия за България

117

Сат Н

преди 1 месец

Франция е била окупурана държава и не е имала някаква власт,да не мислиш,че французи ще тръгнат да се бият по желание на страната на окупаторите си и тираните си?--------- Я се върни да си прочетеш историята и прочети какво е Виши.

116

Анонимен

преди 1 месец

Тия трябва НЕЗАБАВНО да се депортират в тяхната си родина Русия. Какви са тези циркове които разиграват по българските улици ?