Снимка: архив, БГНЕС

Приносът на доц. д-р Тодор Чобанов е доста сериозен, но ни трябва човек, който да представя много по-активно културните събития. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като стана известно, че Чобанов е освободен като заместник-кмет.

Още по темата

„Благодаря на доктор Чобанов, защото неговият принос в сферите, в които работи в София е доста сериозен. Особено в сферата на археологията. Знаете, че заедно с него изградихме Музея за история на София, подземния археологически музей в църквата „Св. София“, триъгълната кула. Сега ръководи един много добър проект в Южния парк. В същото време под негово ръководство се забавиха чувствително други проекти. Това е проектът за реставрация на банята в кв. „Овча купел“ и, разбира се, с дълги процедури в Министерството на културата и банята в Горна баня. А това беше важна задача, която имаше конкретни срокове и ангажименти, които бяхме приели пред хората. Наложи се отново да се прекрати тази процедура за кв.„Овча купел“. Сега трябва да се обявява наново. Това забавя всичко. Трябва да се работи по-активно, трябва да се работи по-динамично. Така ни е работата“, обясни тя.

„Прекрасен млад човек, който има голямо бъдеще в науката. Той самият помоли да се съсредоточи върху докторантурата, която прави в сферата на археологията, но в същото време ни трябва човек, който да е много енергичен, който да може да представя много по-активно културните събития в София и богатият културен календар на Общината, така че да привличаме нови публики. Да се направи връзката на образованието с културата много по-активно и по-видимо“, добави Фандъкова.

Тя обясни, че няма финансови загуби. „Разбира се, че има обяснение. Всеки винаги има обяснение. Въпросът е обаче, че хората не искат да чуват обяснения, а искат да виждат резултати. Резултати искам да виждат и аз и то конкретни и да се работи малко по-активно“, каза още кметът на София.

Фандъкова добави, че ще продължат да работят в сферата на археологията и той ще си довърши проектите.
 

Коментари Напиши коментар

22

67809те

преди 1 година

Тая си мисли,че й вярват,просто този кадърен човек им пречи да крадат като за последно.това е.а тя не може да му стъпи на малкия пръст по знания..България мрази умните и образовани хора,тъпче ги и унижава и уволнява за кеф и назидание на тъпите да слушат повече.Жалка система,гнилоч

21

Гост

преди 1 година

Явно си е уредил по сладко място и се спасява.

20

Левтер

преди 1 година

Фандъче,и ти приключваш мила...че и съд може да има.