Снимка: Димитър Кьосемарлиев
Общ преглед
Пожарникари, доброволци и представители на БЧК проведоха мащабно тренировъчно и демонстративно занятие в столично училище, предаде БГНЕС.
 
Обучението включва евакуация, височинно спасяване и гасителни действия и се проведе в двора на 81 СУ "Виктор Юго".
 
Целта на тренировката е формиране на готовност при учениците за навременни и адекватни действия в ситуации, свързани с пожари, бедствия и извънредни ситуации, както и създаване на интерес към участие в доброволчески дейности.
 
"Това е демонстрация на евакуация в училище", каза старши комисар Красимир Шотаров. Той посочи, че занятието е изключително важно, защото чрез него децата се научват как трябва да излизат от сградата, независимо дали е училище или друга сграда, ако попаднат в подобна ситуация.
 
"Да знаят, че трябва да са много дисциплинирани  по време на тази евакуация и да бъдат много отговорни както към себе си, така и към другите, с които са", заяви комисар Шотаров.
 
Според пожарникарите от голямо значение е също така да могат да информират дали има техен приятел, който е останал в сградата и къде точно се намира. Така те ще помогнат за спасяването на човешки живот.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар