Снимка: БНТ

Националният съвет на БСП заседава на "Позитано" 20. Пленумът започна с провокация и искане на оставката на лидера Корнелия Нинова от страна на привърженици на партията.

Заседанието се провежда присъствено, а първа точка в дневния ред е подкрепа за втори мандат на президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова.

Още по темата

"Ние и днес ще изразим подкрепа за президентската двойка за втори мандат на Националния съвет на БСП", заяви заместник-председателят на БСП Ирена Анастасова.

"Заздравяването на левицата е последователен процес, чрез устойчиво налагане на нашите политики. Разделението в обществото се увеличава", добави Анастасова.

Тя допълни, че БСП ще подкрепи правителство на "Има такъв народ", но не на всяка цена."Само, ако отстоява интересите на БСП. Бихме подкрепили промени в Изборното законодателство за по-честни избори, битува усещането, че голяма част от гласовете са купени", каза още Анастасова.

В същото време младежката организация на БСП дойде на "Позитано 20", за да поиска оставката на Корнелия Нинова, съобщава БНТ.

"Искаме оставката на Корнелия Нинова. Заради слабия резултат и заради това, че за първи път нямаме младеж до 35 години на избираемо място, дори и депутат. Бусът ясно показва ориентацията на другарката Нинова. Аз мисля, че е редно да си отиде там, откъдето е тръгнала - в СДС", каза Йордан Малинов от Младежка организация на БСП - Перник.

Около половин час пред централата стоя бус със старата емблема на СДС - лъвчето, от който се чуваше "Аз не съм комунист и никога няма да бъда". Шофьорът му отказа да каже по чия заръка е пред червената централа.

Янаки Стоилов от БСП каза, че този априлски пленум няма да има исторически характер.

"Жалко е, че трябваше да стигнем дотук. В смисъл сервитьорът дойде, раздаде сметките и ситуацията я виждате каква е", коментира Кирил Добрев от БСП.

Той отбеляза, че оставка от Корнелия Нинова не може да поиска.

"Корнелия просто трябва да излезе пред партията и да се извини. Да се извини за всичко, което направи. Въпросът е следният - защо беше необходимо да загубим изборите, за да подкрепим Румен Радев сега?", добави Кирил Добрев.

БСП ще даде пресконференция днес (17.04) на "Позитано" 20 около 15:00 ч.

Коментари Напиши коментар

97

ДА НАПОМНЯ НА БСП

преди 1 година

6 000 000 лв. субсидиите НИНЧЕ КОГА?

96

ДДРОнег

преди 1 година

Ми корнелчето трябва да се махне от бсп, въпросът е има ли кадърен човек, който да я замени ?!Че всички там са или стари комун-яги, или едри капиталисти , или и двете ?!Пък и да има по-кадърен, няма да има подкрепата на червените олигарси и др. ?!Явно бсп-то ще продължи да се срива !!!

95

Анонимен

преди 1 година

Гробарските тролове в атака!