Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На 24 април пускаме за движение 4-те км на третата метролиния през „Овча купел“. С тях присъединяваме един от големите райони на София към метромрежата, а гражданите, които ще пътуват с метрото, достигат 500 000 на ден, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова във Facebook.

Още по темата

Тя напомня, че са изградили цялата третата линия на метрото от 2016 до 2021 г. – за по-малко от 5 години нови 12 км – от „Подуяне“ през „Оборище“ и центъра, през „Красно село“ и „Овча купел“ до Околовръстния път при „Горна Баня“.

"И сме готови да продължим", казва тя. И добавя: "Затова очаквам максимално бързо новият парламент и правителство да продължат процедурата по Плана за възстановяване и устойчивост и внасянето му в Европейската комисия, тъй като в него заложихме средства за разширенията на третата линия на метрото – по бул. „Владимир Вазов“ и през „Слатина“."

По думите й тези  участъци се очакват от хиляди хора и имат готовност още тази есен да започнат строителството на 3-те км в район „Подуяне“.

Изтъква, че през тази и следващата седмица провеждаме и обществените обсъждания за изменения на общия устройствен план за разширенията на метрото от Военната академия „Г. С. Раковски“ през „Гео Милев“ и „Слатина“ до „Цариградско шосе“ и от „Младост 3“ до Симеоновския лифт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase