Снимка: БГНЕС
Продължава да се разследва убийството на 46-годишния бизнесмен Николай Драгополов в София. Собственикът на автокъща беше застрелян, докато чака на червен светофар. Експертите смятат, че покушението е поръчково. Според бившия директор на СДВР Валери Йорданов изпълнителят на деянието не е случаен човек.
 
"Всички елементи, които се съдържат, водят към изпълнение на поръчка. В случая бих казал, че това е проведено доста внимателно - като наблюдение. Най-вероятно мястото е наблюдавано нееднократно. Проучено е и къде е най-удобно да бъде извършено престъплението", коментира пред Нова тв Йорданов.
 
Според бившия директор на СДВР самата подготовка е продължила 3-4 дни, в зависимост от маршрута и поведението на набелязаната жертва.
Още по темата
 
"В случая мястото е подбрано добре, тъй като е доста оживено и предоставя доста посоки за оттегляне. Наличието на свидетели е сведено до минимум. Ако някой е видял нещо, едва ли е обърнал внимание", добави Йорданов.
 
Той посочи, че най-вероятно е имало и съучастник - човек, който е наблюдавал кога жертвата ще излезе от автокъщата.
 
"Възможно е да е външна поръчка. Изпълнението според мен е доста скъпо като организация. Нашите изпълнения са доста шумни и придружени със стрелба. Тук виждаме едно доста стриктно изпълнение, както по отношение на организацията, така и по отношение на стрелбата", обясни още Йорданов.  

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 1 година

Шеф след шеф , много знаете ,а колко убийства разкрийте от миналите години

23

Таки от 56-то

преди 1 година

Милиционерите са Организирана Престъпна Група. А комунистите се самоиздържат с трафик на Опиум от Турция, повече от 100 години.

22

Анонимен

преди 1 година

50 до 70 процента от авто къщите са пера4ници на пари от мръ-сен бизнез най-4есто дрога....