Снимка: БГНЕС

46-годишният Николай Дракополов беше застрелян снощи на кръстовище в София пред очите на 11-годишно дете. Разследващите правят втори оглед на мястото на убийството и работят по две основни версии за покушението, съобщава БНТ.

До момента е ясно, че човекът, който е застрелял Дракополов, е следил жертвата си близо 4 часа. Крил се е под моста, като се е правел на клошар. Разследващите допускат, че е имал и съучастник.

Още по темата
Убийството става само на метри от автокъщата, която жертвата притежава, но за да се стигне до това място, трябва да се направи обратен завой на следващото кръгово на Околовръстното шосе.

Най-вероятно са следили жертвата кога напуска автокъщата, която е негова собственост, за да тръгне към центъра на София и тогава вече са започнали да внимават дали ще спре на светофара.

"От първата кола са подали сигнала. Има и коли зад него, има и свидетели, които и в момента се уточняват. Снемат се данни на свители, които следва да бъдат разпитани, да разкажат какво са видели от под моста ли е излязъл човек, по тротоара ли се е движил", каза Илиана Кирилова, градски прокурор на София.

"В информационната система на МВР има данни за наличие на криминалистически регистрации. Има и друга информация за него, но пак ви казвам, просто не можем да ви споделяме информация, която би попречила на разследването", каза Георги Хаджиев, директор на СДВР.

Криминалните регистрации на Дракополов са над 20, голяма част са отпреди 2004 година. Той е разследван за наркотрафик през територията на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase