Снимка: Министерството на туризма

Писта "Стената" на Витоша отново посреща туристи от днес след 10 години прекъсване. Условията, които предлага за практикуване на зимните спортове, са отлични и апелирам повече хора да я посетят. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова при посещението си на място. Тя подчерта, че именно снежните спортове подпомагат укрепването на здравето и могат да се практикуват безопасно дори и в условията на разпространение на коронавируса, съобщиха от Министерството на туризма.

Министърът посочи още, че планината е чудесен избор посещение и развлечение в свободното време, а близостта на Витоша до София улеснява достъпа както на столичани, така и на гостите на града. Призовавам повече хора да изберат мястото за разходка и спорт през почивните дни, защото това е едно от малкото сигурни за здравето места, допълни вицепремиерът. По думите ѝ всички лифтове и съоръжения работят при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, утвърдени от здравните власти.

Предстои ваканция за учениците и именно разходка в планина е прекрасна възможност за прекарване на свободното време, коментира министърът. Тя апелира към всички, които практикуват зимните спортове, да използват само обработените и маркирани трасета, за да не се стига до инциденти в планината.

В последните дни отчитаме сериозен интерес, посочи Емил Димитров, мениджър ски писти "Витоша ски". По думите му търсенето е толкова голямо, че се налага да се връщат хора, които не могат да ползват лифта. Той обясни още, че в момента условията са отлични, има повече от 1,5 м естествен сняг, което е много рядко и очакват и в следващите дни  да има още по-сериозен интерес.
 

Коментари Напиши коментар

9

Скиоро

преди 2 месеца

А влека работи ли? Забравих , че откраднаха всичкото желязо

8

Анонимен

преди 2 месеца

Всички министри на Баце абдикираха и оставиха изборите на това недоразумение. А тя се шматка като глуха ***.

7

не мърдам от дивана

преди 2 месеца

Хора малко, най много да ви нападнат и да ви претрепе някой там из горите. За вируса е улеснение ако настинете в планината, по лесно се заразявате каза ви го мутафчийски преди година, ама кой да слуша герберски кратуни