Снимка: Pixabay
Арестуваха 44-годишен пласьор на наркотици и 30-годишна негова клиентка непросредствено веднага след сделка за наркотични вещества, съобщи Нова тв. Операцията е проведена на територията на София от криминалисти на ГДНП под надзора на прокурор от Софийска градска прокуратура.
 
Претърсени са автомобилите и на двамата. В колата на жената са намерени 2000 хапчета MDMA (метамфетамин) с общо тегло 364 грама. При процесуално-следствените действия на адреси, ползвани от мъжа, са намерени и иззети 2 г суха тревиста маса, реагираща на канабис, електронна везна и други вещи, имащи отношение към престъпната му дейност.
 
До този момент 30-годишната жена е била с чисто криминално досие, а мъжът е известен на органите на реда с регистрации за грабеж, кражба и унищожаване на чуждо имущество.
 
Двамата са привлечени като обвиняеми за разпространение на наркотици. С решение на Софийския градски съд им е наложена постоянна мярка за неотклонение "домашен арест". Работата по образуваното по случая досъдебно производство продължава под надзора на прокурор от СГП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase