Снимка: БГНЕС
Плащаш за "зелена зона" и въпреки това виждаш как "паяк" отнася колата ти. В такава ситуация изпаднал мъж, който пуснал SMS за почасово паркиране в центъра на София, но малко по-късно е получил съобщение, че колата му е вдигната и се намира на паркинг, съобщава Нова тв.
 
Потърпевшият Ради Георгиев твърди, че е бил подведен от комбинация между знаци, които вкарват в заблуда шофьорите.
 
Той сигнализира, че под знак за "зелена зона" е поставен друг знак, който изисква колата да бъде паркирана по определен начин. Изискването е цялата кола да бъде паркирана на пътното платно. Оказва се обаче, че по цялата улица няма вариант да бъде осъществено подобно паркиране.
 
Ивайло Симеонов от Центъра за градска мобилност обясни, че табелите са поставени изрядно. Той обясни, че в началото на улицата имало забранителен знак "спиране и паркиране". Това означавало, че "нямаме право да паркираме на пътното платно по посока на движението от лявата страна на цялата улица", допълни Симеонов. 
 
Има поставени знаци и за "зелена зона" и начинът на паркиране. Най-отгоре обаче има и поставен знак за забранено паркиране. Симеонов допълни, че той важи в случаите, когато автомобилите не са паркирани по оказания начин и тогава те биват принудително премествани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase