Снимка: БГНЕС
Рекордни задръствания - над 40 минути са нужни, за да се премине светофара на бул. "Самоковско шосе" и Софийския околовръстен път. Ремонтни дейности принуждават жителите на Панчарево да чакат, за да преминат. 
 
Николай Гюров, кмет на район Панчарево, се надява трафикът да се облекчи до дни, когато част от трасето ще е готова. "На никой не му е приятно, очевидно. Уикенда беше истинско предизвикателство, но нека не забравяме, че освен туристите, тези хора отиват на работа към града", коментира той пред bTV.
 
Инж. Милчо Миков смята, че конкретният участък от "Самоковско шосе" ще бъде готов съвсем скоро, но работата по самото Околовръстно ще продължи и след това. 
 
"Причината е, че връзката със "Самоковско шосе" има много подземна инфраструктура. Тук тръгват захранвания за тока от Горубляне, водопровода, това е много възлов участък. Няма как да се завърши толкова бързо", обясни Минков. 
 
Той изтъкна, че фирмата изпълнител се е постарала максимално да отложи ремонта във времето, за да не се създават притеснения за хората, тъй като досега "Самоковско шосе" нито веднъж не е затваряно изцяло.
 
Срокът за завършване на целия проект е края на годината, но изпълнителят ще се постарае да стане по-бързо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase