Снимка: БГНЕС
На 1878 улици в София е направен частичен ремонт през 2020 г. Това става ясно от отчета на зам.-кмета по строителство Ангел Джоргов по време на общественото обсъждане на бюджета на града за 2021 г., пише в. Монитор.
 
Столичната община е инвестирала над 34 млн. лв. в текущи ремонти. Сумата беше намалена от първоначално заложената, заради пандемията от коронавирус. Над 50 хил. кв. метра са ремонтираните тротоари в града миналата година, 33 са новите пешеходни пътеки, 1110 шахти са подновени, изградени са 5861 метра еластични огради и парапети.
 
Извън текущите ремонти сред най-големите улици, които бяха превърнати в строителни площадки през 2019 г., но вече са с нов облик са бул. „Монтевидео“, част от „Каблешков“ по южното платно от бул. „България“ до ул. „Луи Айер“, бул. „Асен Йорданов“, където беше изградена и нова тролейбусна контактна мрежа, бул. „Искърско шосе“, пробива на „Петър Дертлиев“, който свързва квартал „Люлин“ с Околовръстното на града, ул. „Николай Коперник“. Част от бул. „България“ също се сдоби с нов асфалт.
 
В проектобюджета на общината за 2021 г. капиталовата програма възлиза на 509 млн. лв.
 
Най-голямата реконструкция през настоящата година ще бъде тази на трамвайното трасе по бул. „Цар Борис III“ от Съдебната палата до „Княжево“, която се очаква да започне през март. Новите релси ще струват 31,6 млн. лв. Този проект се очаква да даде бърза връзка на гъсто населени квартали и нов линеен парк по бул. "Македония". В списъка с обекти за изграждането на нови булеварди са бул. „Тодор Каблешков“, бул. „Филип Кутев“, „Източната тангента“, „Ломско шосе“, ул. „Опълченска“, които са част от вътрешните градски рингове.
 
Заложени са също и основни ремонти и реконструкции на бул. „Първа българска армия“, ул. „Кукуш“, тунелът на Люлин на бул. „Царица Йоана“ заедно с трамвайния път, тунелът на НДК и бул. „Скобелев“, ул. „Н. Коперник“ и „Чепинско шосе“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase