Снимка: БГНЕС

Поради обилния снеговалеж и усложнена метеорологична обстановка в планината Витоша се затварят за движение временно пътищата Драгалевци - Алеко и Бояна - Златните мостове, съобщиха от Столичната община.

Ще бъдат извършени обработки с опесъчаване и снегопочистване с избутване на снежна маса.

Екипите на дирекцията "Аварийна помощ и превенция" съдействат на място за организацията. След обработките ще се пропускат автобусите на ски училищата.

В момента се обработва срещу заледяване по трасетата на градския транспорт, основни улици в районите и общински пътища. На терен работят 78 снегопочистващи машини във всички райони на града, като се извършват обработки със смеси срещу заледяване. Екипите на Столичния инспекторат контролират дейностите по снегопочистване.

Градският транспорт изпълнява обичайните си маршрути при зимни условия.

Настилките са мокри. В съобщението се напомня на шофьорите да използват автомобилите си подготвени за движение при зимни условия и да карат със съобразена скорост.

 

Коментари Напиши коментар

17

втора кабинка

преди 5 месеца

Цеко Минев, на Боко банкера, харесва това

16

Анонимен

преди 5 месеца

Ам' ся ! Иван Костов Мавъра как ше иде за гъби ?

15

Анонимен

преди 5 месеца

На мен ми е чудно с какви смеси точно обработват пътя. Чувал съм,че е забранено да хвърлят сол там,но като съм се качвал с колата и после половината ставаше бяла. Не съм пробвал на вкус дали е било сол,но точно на това ми приличаше.