Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите от БСП се обявиха против намерението на Столичната община да отпусне допълнително 5 милиона лева на фирмата "МТК ООД", която обслужва крайградските автобусни линии като конпенсация за поскъпването на горивата.

Румен Гечев дори предупреди,че левицата ще сезира прокуратурата, ако сумата бъде отпусната.

Той обясни, че фирмата е поискала допълнителни средства заради клауза в договора, която позволява цената на услугата да се актуализира при инфлация, дефлация или промяна в цената на горивата.

Съгласно договора при промяна цените на петролните продукти с 20% и годишната инфлация с над 5% общината е трябвало да промени цените на концесионната услуга.

„Какво е правила Столична община през последните години и защо не са актуализирани цените съгласно договора, защото цените не са вървели само нагоре, но са вървели и надолу“, попита обаче Гечев.

Той припомни случаи, в които се е налагала подобна актуализация на договори. Примерът бе с фирма „Каратес“, когато е ставало дума за 13,2 млн. лв. – 10 млн. лв. по договора и 3 млн. лв. претенции на фирмата за плащане на Столична община.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase