Снимка: Pixabay
Системно се разпръсква отрова за животни край детска площадка в столичния квартал "Овча купел". Затова сигнализират стопани на домашни кучета. Последният случай е от преди няколко дни, когато домашен любимец умира, докато е разхождан от стопанина си.
 
Хората от района се притесняват, защото в близост има и детска площадката. Опасенията им са да не се стигне и до индицент с някое дете.
 
"Мъжът ми е разхождал кучето, когато то е изяло нещо. Той забелязва нещо странно и животното започва да се мъчи. За броени минути се стига до фаталния край. Ветеренарен лекар казва, че е било отровено със силно отровно вещество, което го убива за минутки", разказва Емилия Малакова пред Нова тв.
 
Други съседи разказват, че са виждали още мъртви домашни любимци.
 
"Често се случва да се събуждаме и да виждаме трупове на малки котенца. Моето куче също бе натровено преди няколко седмици и едва го спасихме. Не знам как е възможно такова нещо", разказват съседи.
 
"При такива случаи работим с МВР. След като те направят проверка труповете на тези животни се връщат при нас. Не препоръчваме на гражданите да пипат тези трупове, защото много често отровата е много опасна", казва Веселин Асенов, директор ОП "Екоравновесие".

Коментари Напиши коментар

33

Нора

преди 1 година

До Munchen_DEГосподине, селяндурщина е да се заселиш в град,да живееш в апартамент 60 квадрата заедно с куче.Едно време селяните са били по-умни - те са отглеждали кучета ,за да им пазят дворовете с добитъка и стадата.А Вие за какво гледате куче - да начешете егото си ли?Като сте толкова милостив ,грижете се за някой инвалид или дете-сираче.

32

Виктор

преди 1 година

Кучкарите били притеснени за... децата?Я виж ти! Но ако беше така, щяха да си водят любимците на повод, както е според закона, нали? За да не застрашават децата.Пък ако кучкарите започнат да спазват закона, няма да им пречи отровата. Нещо повече, убеден съм, че и отрова няма да има.

31

Анонимен

преди 1 година

Кучетата трябва да се разхождат с намордник!Ако кучето е с намордник, не може да изяде нищо и не може да ухапе никого!