Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Десетки таксиметрови автомобили излязоха и днес на протест, без обаче да създават проблеми за трафика в центъра на София.
Още по темата
Водачите представиха своя разработка, която предлага безплатен превоз за лекари и медицински сестри.

"На база на икономически, социални и статистически данни нашето основно желание е да возим лекари, учители и духовници безплатно - най-важните фигури към настоящия момент", заяви Георги Димитров от Федерацията на таксиметровите водачи.

Като компенсация таксиметровите шофьори предлагат компаниите да направят отстъпки от лизинговите схеми и вътрешнофирмените си такси в размер 50 на сто за срок от 3 месеца, предаде БНР.

А търговските банки да предложат отстъпки по кредитите на таксиметровите компании в същия размер и срок и Българската банка за развитие да ги компенсира в размер пропуснатите ползи за периода.

Георги Димитров допълни, че предложенията са внесени вчера в Министерството на икономиката, което е принципал на ББР.

Водачите настояват дейността им да бъде приравнена към обществения градски транспорт и да се преустанови дейността на фирмите за нерегламентиран превоз, както и техническият преглед за тях да важи 12 месеца.

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 1 месец

По-вечето учители имат лични автомобили, които могат да поддържат от заплатите си и безплатните винетки на тези които са с телк решения ,а които не пътуват с личен транспорт пътните им се заплащат 80 %от цената на билета Може би таксиметровите шофъори се надяват парите за транспорт на учителите да влизат в тяхните джобове.
А, на лекари, сестри, санитарки никой от както се помня не е плащал пътните разходи до работните места и обратно!

17

Анонимен

преди 1 месец

Ня бакшиш и на индиец не вярвай! Все нкой ще им плаща. Няма нищо безплатно да направят.

16

Чичо Митко

преди 1 месец

Аз не съм чувал учител да се вози на такси а за поп ИЧ.А пък сега даскалите са онлайн а поповете колко са?Стига глупости моля Ви драги Бакшиши.