Снимка: БГНЕС
Полицаи помогнаха и спасиха пациентка с коронавирус. Жената е била върната от лекари в столична поликлиника без да бъде прегледана и без да й бъдат направени изследвания, съобщи bTV.
 
Двама униформени се погрижили тя да получи навременна помощ в друго лечебно заведение. Постъпката им предизвика бурна реакция в социалните мрежи. 
 
Преди седмица Дани Йорданова от София, която е заразена с COVID-19, вика линейка. На сигнала й се отзовават не медици, а полицаи. 
 
"Помогнали й, когато медиците от 12 ДКЦ буквално са я оставили в ръцете на Бога, тъй като имала положителен тест и отказали да правят снимка на дроба, въпреки че се е задушавала!", пише в своя публикация в социалните мрежи приятелка на Дани. 
 
Полицаят Антон Веселинов и колегата му Благой Палакарчев вместо да върнат жената вкъщи, я закарали в "Пирогов". 
 
И двамата останали приятно изненадани от неочакваната благодарност в социалните мрежи. Те продължават с дежурствата си в спешното. Един от коментарите за постъпката им ги трогва - че отношението към болните също лекува.

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 1 месец

Браво на полицаите! Все пак има останали свестни и нормални хора в тая държава!

34

Анонимен

преди 1 месец

Евала на полицаите.

33

Анонимен

преди 1 месец

Здравният министър да чете и да си води записки, защото явно макар и присъствено, образованието му не си е постигнало целите.