Снимка: БГНЕС
Жители на София излизат на протест пред общината. Те недоволстват, че се планира централни софийски улици да станат пешеходни. Живеещите на улиците "Съборна" и "Патриарх Евтимий" няма да могат да стигат до вкъщи с автомобилите си, съобщи Нова ТВ.
 
Хората са против широчината на велоалеите и необходимостта от бус лента. Те са на мнение, че премахването на паркоместата и движението на автомобили е ненужно. Един от общинските съветници, вносители на идеята, е Борис Бонев от "Спаси София".
 
"Улица "Съборна" е липсващата между другите пешеходни улици. При "Патриарха" става въпрос за нефункционално използване на пространството, което да бъде разпределено между всички участници в движението – за това там ще се изградят бус лента и велоалея. За сметка на това се увеличават паркоместата по бул."Витоша4 и "Г.С.Раковски". София е един от най-замърсените градове в Европа. Сигурен съм, че ще има аргументи, че живущите или преминаващите с автомобили са лишавани от някакви права. Най-важното ни право е това на живот и то в чиста градска среда", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase