Снимка: БГНЕС
Автоинструктори от цялата страна излизат на протест в София. Те са недоволни от предлаганите промени в наредбите за дейността на центровете за обучение на шофьори, предаде БНР. Инструкторите смятат, че текстовете в спорната наредба 37 блокират работата на автошколите. 
 
Протестът ще започне днес в 12 ч. с шествие на три лъча учебни автомобили от входовете на София при "Ботевградско шосе", "Цариградско шосе" и Люлин. Автомобилите накрая ще се съберат на пл. "Александър Батенберг", обясни председателят на Българския автоинструкторски съюз Трендафил Маринов.
 
"Тръгваме към министерство на транспорта. Би трябвало да ни приемат. Все пак вече за втори път го правим това нещо, хората са недоволни. Наредба 37 трябваше да бъде обсъждана в работна група, която е към държавна агенция "Пътна безопасност" с хора от бранша, а всъщност се обсъди от определен кръг хора. Не може хора, които не са се занимавали с преподавателска дейност, да казват как да се обучава".

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 1 месец

Само тези не бяха протестирали още!

7

Инструктофоб

преди 1 месец

Да въведат белгийската система и тия хемороидни лапачи на лесни мангизи да отиват в производството.

6

Шофьор

преди 1 месец

Тази пасм.ина от "инструктори е основния виновник за трагедията по нашите пътища ! Некадърните шофьори са причинителите на катастрофи , а не пътищата ! Вместо в затвора,тръгнали на протест!!! Организирани са от комунистите - бичът на нашето общество !