Снимка: БГНЕС
Жители на Горубляне обявиха, че днес ще излязат на протест с искане за инфраструктурни промени. Протестната акция ще започне в 16:00 часа, а мястото е на кръстовището на бул.„ Цариградско шосе“ и ул. „Павел Красов“, предаде БНР.
 
Очаква се движението в района да бъде блокирано. Намеренията на хората са да спират преминаването на автомобили по "Цариградско шосе" всяка неделя.
 
Исканията на протестиращите от Горубляне включват изграждането на велоалея и тротоар по протежението на булевард "Самоковско шосе" до Южната дъга на Околовръстния път, както и изграждане на детска площадка. Това обясни един от организаторите на протеста Янита Тарабанова и добави, че намеренията им са да блокират булевард "Цариградско шосе".
 
"Ако няма блокада, всъщност няма да ни обърнат внимание - правим го само заради това и ще затваряме всяка неделя "Цариградско шосе", докато не видим стартирането на строителството на пенсионерския клуб, стартиране на строителство на велоалеи и тротоар по "Самоковско шосе". Също така настояваме за издаване заповед за ПУП на воден парк "Искър".
 
Тарабанова допълни, че булевард "Цариградско шосе" ще остане блокиран поне за час.
 
"Първите две седмици един час, ако продължават да не ни обръщат внимание, ще затваряме за по-дълго, докато не започне строителство".
 
Протестът е обявен за днес от 16:00 до 20:00 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase