Снимка: Bulgaria ON AIR


101 дни гражданско недоволство. А в петък се проведе т.нар. пето Велико народно въстание с искане на оставката на правителството и на главния прокурор.

До напрежението се стигна, след като протестиращите поискаха да влязат в сградата на БНТ. Недоволството им беше насочено срещу директора на медията – Емил Кошлуков, предаде Bulgaria ON AIR.

В опитите за пробив на полицейския кордон, пострада бившият премиер Ренета Инджова, която е част от протестните действия от тяхното начало.

Още по темата


А докато отвън напрежението ескалираше, вътре беше един от организаторите на протеста – Арман Бабикян, като гост в предаването "Панорама".

"По този начин протестират срещу сгради, които представляват институциите на властта и това не е първият случай. А защо е имало бой, се надявам да науча от вас", заяви той.

В крайна сметка напрежението беше потушено, след като полицаите свалиха предпазните щитове и каски. Протестиращите им отвърнаха с аплодисменти. Преди шествието да достигне сградата на обществената медия, то премина през катедралния храм "Св.Александър Невски".

Изненадващ поход в началото на вечерта протестиращите направиха до ул. Раковска, тъй като студенти от Софийския университет бяха спрени от полицейския кордон.

"На КПП-то ни спряха, казаха ни, че има изискване да няма по-дълги предмети. Искахме да се включим като обособена студентска общност, за да покажем, че смея да твърдя младежта имаме гражданска позиция", коментира студентът Станислав Русинов.

А освен студенти, към протестите се присъединиха и четирима евродепутати, част от тях на място, а други – чрез видеоконферентна връзка.

Коментари Напиши коментар

167

Martin Ruseborn

преди 6 дни

Може ли някой от вас *** тук, да си постави името тук! Зер отплатата ви не е далеко! А и стълбове има!

166

САМО БОЙКО

преди 6 дни

Бойко пак ще спечели изборите. Корупция или не на основната част от населението така му харесва!

165

Анонимен

преди 6 дни

Цитат от Афера:
КЪМ СТОЛА НА БОЙКО БОРИСОВ СА СЕ ЗАПЪТИЛИ МЕГАЛАЙНАРИ, КАКТО ОТ ДЕСЕ-КЛАНОВОТО СТАТУКВО, ТАКА И ОТ АКТИВНО ОРГАНИЗИРАЩИТЕ ПРОТЕСТИТЕ. ПОРЕДНОТО РАЗОЧАРОВАНИЕ Е ЗАД ЪГЪЛА
Идват дни,в които всеки снимал се с бойко борисов, спешно ще съчинява алиби и ще гори снимките, и това е безапелационно, но не отменя факта, че към стола му,с много малки изключения,са се запътили мегалайнари,както от страна на десе-кланововто статукво,така и от средите на активно организиращите протестите
Поредното разочарование е зад ъгъла, а ние се тревожим вече какво ще изядат в Китай тази есен, за което