Снимка: БГНЕС
Настинка е станала причина за отменените представления от програмата на Сатиричния театър "Алеко Константинов" в София, съобщи в. Монитор.
 
Драматургът Богдана Костуркова обясни, че засега Сатиричният театър работи нормално. Спектакълът "Сама жена" от Дарио Фо е бил отменен вчера, тъй като Албена Михова и Калоян Трифонов са били без глас. Направени са им тестовете за коронавирус, които са отрицателни.
 
"Не е вярно, че Сатирата 2 седмици няма да работи, функционира си нормално. Отмяната на заглавия е заради нормалните за всяка есен настинки и грипове. Довечера си има "Импровизирай това" с Михаил Сървански, така че всичко си върви нормално", заяви Костуркова.
 
Тя допълни, че преди няколко дни са правени тестове за COVID-19 на всички, но все още се очакват резултатите.
 
От касата на театъра също потвърдиха, че продават билети за постановката довечера и заявиха, че "ако имаше болни от коронавирус, и ние нямаше да сме тук, да вдигаме телефона и да продаваме билети".
 
В момента се провеждат репетиции на нови заглавия - "В края на уикенда" от Момо Капор с Елена Атанасова, Иван Панев и режисьор Калин Сърменов. Друга комедия при тях репетира и режисьорът Владлен Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase