Снимка: Helpbook

Общ преглед
Разбити пешеходни настилки, опасни детски площадки, паркинги в окаяно състояние и огради със стърчащи железа - това са малка част от опасностите, които ни дебнат на всяка крачка в столицата.

Получихме сигнал в платформата на Helpbook.info за опасни стърчащи елементи от ограждение до пешеходна пътека на централен столичен булевард.

Нашият потребител се оплаква, че преминавайки оттам е забелязал, че металните свръзки на оградата са премахнати и части от тях стърчат към пешеходците. Лично той се е сдобил с травма на крака и скъсана дреха, но основното му опасение е, че съоръжението представлява сериозна опасност за малките деца поради височината му.

Изпратиха ни снимки и от детска площадка в кв. „Младост“ 1. "След ремонт, от миналата година септември 2019 площадката е в това покъртително състояние. Децата падат, спъват се, катерят се по буците разбит асфалт. Обещано е до изборите за кмет да се оправи, след това до февруари 2020", пише в сигнала.

Друг възмутен наш потребител изпрати сигнал към нас за ужасното състояние на терена пред жилищен блок в кв. Хаджи Димитър. Ето какво гласи оплакването: "Искам да подам сигнал за тротоарен плочник, намиращ се пред блок 117, вх. Б, в ж.к. Хаджи Димитър, който е в безобразно състояние от много години. Като изключим естетичната страна на състоянието на плочника, той създава потенциална опасност за гражданите, преминаващи през него, за майки с детски колички (всъщност преминаването им е невъзможно), както и за живущите във входа.

Подавани са многократни сигнали, отговорът на които е бил да изчакаме гласуване на бюджет за следващата година. И така година след година. Дано и този път отговорът да не е в този аспект. Очакваме съдействие и действие от Ваша страна".

Не по-малка опасност представлява пешеходен участък на друг столичен булевард. Настилката представлява павета, които са напълно разбити - пропадания, издигания около шахти и дървета. Молбата е за спешен ремонт, за да не се стигне до неприятни инциденти, особено в тъмната част на денонощието.

Ако видите нередност, с която се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар