Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Общ преглед
Напрежение между протестиращи и полиция пред старата сграда на Народното събрание, съобщи БНР.

Полицаи с каски и щитове се подредиха около парламента на площад "Народно събрание", където шествието на демонстрантите се спря, след като направи преход от площад "Независимост" до Орлов мост.

Протестно шествие потегли около 21.00 часа към Орлов мост и блокира кръстовището.

Протестиращите поискаха да преминат през плътния полицейски кордон, който е обградил старта сграда на Народното събрание, за да отидат към храм-паметника "Александър Невски". Те не бяха допуснати от силите на реда, което предизвика тяхното недоволство.

Три - четири реда жандармеристи с щитове и шлемове излязоха, за да преградят пространството пред старата сграда на Народното Събрание.

Протестиращи се струпаха пред жандармеристите, скандирайки, че пазят престъпници. Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон, но без успех. Друга част от тях се качиха на паметника на "Цар Освободител" и разпънаха транспаранти върху него с надпис "Оставка".

Стотици се събраха днес след 17.00 часа на площад "Независимост" за поредния трети протест, обявен като „Велико народно въстание“. Целта е недоволството да съвпадне с отбелязването на 112-годишнината от обявяването на Независимостта. Това е и 76-ият пореден ден от антиправителствените прояви.

Коментари Напиши коментар

98

Лука Брази

преди 1 месец

Бой на тая *** ... Само бой ще ги събуди тия *** ...

97

Щерю

преди 1 месец

Келешлъци - не протести...

96

карачанаков

преди 1 месец

ПОМОЩ!!!!!!!Ограничават ни правото на движение. Ами Вие какво правихте досега с
блокадите.А една никаквица от ,,Господари на ефира,,в нахалството си звъняла на
112 че не я пускат да се поклони на паметника на Незнайния войн и то по среднощ
Други шоумени: Ние/КОИ ВИЕ -8 КОЛИ!!!!!! те снимащите бяха повече от Вас/ блокирахме Дунав мост за да ни ЗАБЕЛЕЖАТ,не само че ВИ забелязаха а стотици шофьори споменаваха нещо майките ВИ.ПЪЛНА КЛОУНАДА-при трима КЛОУНИ водачи толкова.