Снимка: БГНЕС

Нов тролей да свързва квартал "Банишора" с УМБАЛ "Света Анна" в София. Това е заложено в оптимизацията на транспортната схема на София във връзка с пускането на първия етап от третия лъч на метрото, продължаващата продължаващата епидемиологична обстановка и последствията от нея, като и други необходимости.

Докладът, внесен в Столичния общински съвет от зам.-кметът по транспорт Кристиан Кръстев и общинските съветници Карлос Контрера и Зафир Зарков, ще бъде разгледан на онлайн заседание на общинарите в четвъртък.

В него е заложено новият тролей да е под номер 3, а маршрута му да бъде: от депо "Надежда" – надлез "Надежда" – бул. "Княгиня Мария Луиза"– ул. "Опълченска" – бул. "Ген. Н. Скобелев" – НДК – бул, "Васил Левски" – бул. "Цар Освободител" – бул. "Цариградско шосе"– УМБАЛ "Света Анна" и обратно: УМБАЛ "Света Анна" – бул. "Цариградксо шосе" – бул. "Цар Освободител" – бул. "Васил Левски" – бул. "Патриарх Евтимий" – бул. "Ген. Н. Скобелев" и по маршрута до депо "Надежда". Тролей 3 да тръгне в движение от 1 октовмри, се предлага в доклада.

Общинарите предлагат и промяна на маршрута на тролей 8: От жк. "Гоце Делчев" по действащия маршрут до кръстовище бул. "Васил Левски"/бул. "Цар Освободител", направо по бул. "Васил Левски" до "Сточна гара", обратен завой на кръговото кръстовище на площад "Сточна гара" и бул. "Васил Левски" по маршрута до жк. "Гоце Делчев"

Промяна има и за автобусите до Витоша, които е заложено да работят целогодишно. Линия 63 да извършва три курса дневно до "Златните мостове"  в периода 1-ви октомври – 31 март, а в останалото време движението ще се преценява според сезона.  Автобус 66 също да вози пътници през цялото време на годината, като прави по 3 курс до "Морените" Двата автобуса ще могат да бъдат спирани от движение при неблогоприятни метеоролотични условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase