Снимка: БГНЕС

Промените в градския транспорт в столицата доведоха до разгорещени спорове. Временно се закрива нощният транспорт, а автобусна линия 360 няма да се движи повече, съобщават от Bulgaria ON AIR.

Лили Дончева живее в столичния квартал "Младост". Тя пътува с тролей номер 5 всеки ден по два пъти. Казва, че автобус 306 ѝ липсва, но новината, че тролеят, с който пътува ежедневно ще запази разписанието си, я радва.

Тролей 5 ще запази сегашното си разписание през делниците, а събота и неделя ще има една кола повече. Така интервалът на чакане ще падне от 21-22 на 17 минути. Това гласуваха днес общинските съветници в столичната комисия, след като бе внесено предложение за разреждане на линията, което не бе прието.

Още едно предложение доведе до разгорещена дискусия. Въвеждането на нова крайградска линия, която да обслужва 4 села, която ще бъде дадена на частен превозвач.

Според общинския съветник Борис Бонев столичният автотранспорт разполага с достъчно автобуси и това е лобизъм.

В крайна сметка общинските съветници гласуваха новата крайградска линия да бъде разкрита. Всички решенията от заседанието ще станат факт, ако бъдат приети от Столичната община в четвъртък.

Коментари Напиши коментар

36

Само отбелязвам

преди 1 месец

А защо да не се движи както 306 така и тролей номер 5? 306 е удобен автобус и някога дори не е много претъпкан. Не разбрах причината. Не е защото нямало автобуси и не е защото нямало шофьори, а тогава защо?

35

179

преди 1 месец

Дано не е окончателното решението. Линия 306 е една от най-удобните в София...

34

гфасгасг

преди 1 месец

Студентски град трябва да го изринат из основи както бетономорието.