Над 3000 мотористи се включиха в масово нощно каране под надслов "Толерантност на пътя“. Водачите потеглиха от резиденция "Бояна" в късните часове в събота и стигнаха до Божурище, ескортирани от полицейски служители. Целта на инициативата е да бъдат почетени всички загинали мотористи на пътя.

Любов към бензина, страст към екстремното и привличането с возилото – това предизвиква шофьора да сложи каската и да запали мотора си. Отвъд адреналина, това, което води тези момчета и момичета на пътя в събота вечер, е и каузата.

Още по темата
"Каузата е да зачетем всички наши загинали братя и сестри в различни ПТП-та и инциденти и да покажем, че и нас ни има на пътя", каза Николай Богданов от "Софийски мотористи", цитиран от Bulgaria ON AIR.

"Всеки ден има публикации, че някой обратен завой е направен, че има паднал колега. Основната причина е, че доста и мотоциклитести, и автомобилисти, не спазват стриктно законите на нашата държава", смята Богданов.

"Причината най-вече е невнимание. Най-сериозно впечатление ми прави, че хората се гримират, гледат си телефоните – това е съвременен бич. Това нещо губи концентрацията. Оттам нататък извършва маневра, без да е погледнал и само е нужно да закачи моториста и стават фатални неща", добави Мартин Райчев.

И така Мартин и Николай участват в масовото нощно каране за пета година заедно със своите колеги, вярвайки, че ще дойде време, когато различните возила на пътя няма да противопоставят водачите едни срещу други.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Коментари Напиши коментар

62

Рашко

преди 1 месец

Пази моториста!!! Някой ден, в гърдите ти може да тупти неговото сърце!

61

гошо

преди 1 месец

Te първо да спрат да нарушават правилата: каране по осова линия, изпреварване от дясно, каране в насрещното (в София ежеминутие) и т.н. и тогава да искат толерантност!!!!

60

Анонимен

преди 1 месец

Само заради среднощната дандания ми става странен призива за толерантност. Иначе двама от участниците най-толерантно, единия ми мина от ляво, другия от дясно, когато бях в средната лента на влизане в София, карах на ръба на санкцията и имаше коли от двете ми страни. "Пази моториста"??!! Нещо не мога да им схвана посланията.