Общ преглед
Продължава протестът в "триъгълника на властта". Броят на протестиращите отново се увеличи, след като в следобедните часове напрежението спадна, донякъде и заради високите температури в центъра на София.
Още по темата

А част от полицаите на входа на бившия Партиен дом свалиха своите шлемове и щитове. Тези от тях на първа линия сложиха жилетки "антиконфликт". Униформените получиха български знамена и цветя от протестиращите, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

През целия ден на жълтите павета има хора, а протестиращите заявиха категорично, че ще няма да мръднат от местата си, докато не получат исканите от тях оставки. Днес е 56-ят ден от протестите.

Те започнаха от сутринта с откриването на новия парламентарен сезон и днес се стигна до сблъсъци с органите на реда.

45 души са прегледани в болница, шестима са хоспитализирани, а 35 души са арестувани. Според полицията сблъсъците са започнати от провокатори, които са били на първа линия. И полиция, и демонстранти са използвали лютив спрей.

Част от протестиращите от партия "Възраждане" се събраха пред сградата на СДВР, тъй като лидерът им Костадин Костадинов е сред задържаните. Жандармеристи пазят входа на сградата, а към момента няма напрежение.

Адвокатът на Костадинов обясни, че той е задържан за следствие, което се води във Варна. Бил е задържан по разпореждане на следствието в морската ни столица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар