Снимка: БГНЕС
Aгресия в градския транспорт в София. Шофьор на тролейбус номер 9 в столицата обижда пътници и ги заплашва със саморазправа. Сигналът е подаден от един от потърпевшите. Той разказва, че водачът първо не е спрял на една от спирките, на която имало чакащ човек. Той успял да се качи на първия светофар след спирката, на който тролеят се наложило да спре. Тогава започнала и вербалната агресия по адрес на гражданина, твърди още човекът, свидетел на скандала. Водачът обиждал и заплашвал и него.
 
Случката станала на 14 август на спирката на площад "Сточна гара". Един от потърпевшите е Антон Горинов. Той се прибирал към вкъщи с тролейбуса към 22.30 часа. 
 
"Шофьорът подмина спирката на ул. "Поп Богомил", където е кръстовището с "Г. С. Раковски" и бул. "Сливница", на която чакаше пътник. На светофара превозното средство спря и човекът почука на стъклото. Качи се, а шофьорът излезе от кабинката и агресивно започна да го бута, рита и обижда. Аз се намесих и го попитах какво му е направил човека. Водачът се прибра в кабинката, а от там се чуваха руганти и псувни. Започнах да снимам. След това тролейбусът отново се върна на „Сточна гара”. Аз се подготвих да слизам, но вратите не се отвориха. Шофьорът излезе от кабинката, налетя ми, наричайки ме "мухльо" и ме заплаши със саморазправа", разказа Горинов в ефира на Нова ТВ.
 
Антон Горинов е подал жалба в Центъра за градска мобилност. Началникът на тролейбусно депо "Надежда" Цветан Горанов разбрал за инцидента в петък следобед. Шофьорът, срещу когото е сигнала, в момента е в отпуск. 
 
"Прегледах досието му, изгледах и клипчето. След като се върне от отпуск, ще му вземем обяснение и ще предприемем мерки. Тези действия рязко контрастират с това, което искаме да са нашите водачи", каза Горанов.
 
По думите му водачът има и други нарушения като пътни произшествия и нередовни курсове. Той вече веднъж е предупреждаван за уволнение. Въпросният шофьор работи в ЦГМ от 6 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase