Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Известни проблеми е създала на демонстрантите снощната буря, в резултат на която няколко палатки на пл."Независимост" и пред Ректората са полетели във въздуха, но положението бързо е било овладяно, съобщава БНР.

Снощи беше 42-ия ден от протестите срещу правителството и главния прокурор. По информация от протестиращи от трите блокади в столицата на пл."Независимост", Ректората на СУ и Орлов мост нощта е преминала спокойно, без напрежение и без провокации.

Леките поражения от бурята се виждат на Орлов мост, където няколко палатки са извън строя, но в рамките на деня ще бъдат възстановени, увери един от протестиращите.

Всички протестиращи подчертаха, че нито бурите, нито хората в нетрезво състояние, които се опитват понякога да влизат в пререкания с тях, включително и през изминалата нощ, както е станало на Ректората, не са в състояние да разколебаят техните искания за оставка на правителството и на главния прокурор, а протестиращите пред СУ дори се похвалиха, че снощи, в самия разгар на бурята, са отпразнували 20-ия рожден ден на студентка по румънска филология в Алма матер, която е участник в протестите.

Движението в районите на барикадите остава по традиция блокирано, не се забелязва засилено полицейско присъствие към този час, обстановката остава спокойна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase