Снимка: БГНЕС

Протестите в София не са заявени и не са съгласувани със Столичната община. Това обясни пред БНР кметът Йорданка Фандъкова, която призова организаторите да спазват закона и да не пречат на свободното предвиждане на хората в града.

Още по темата

По повод повторното затваряне на кръстовището пред Румънското посолство Фандъкова посочи, че през това кръстовище преминава целия трафик и е основна алтернатива на движение, заради блокирания Орлов мост:

"През това кръстовище преминават шест линии на градския транспорт. Без движение по него не може да се осигури транспортен достъп на огромна част от гражданите до домовете, до работните им места", каза кметът Фандъкова и посочи:

"За съжаление с ескалацията на поведението на организаторите този протест се превръща от протест срещу властта в протест срещу хората. Очевидно политиците, които все по-убедително превземат протеста имат други цели, които преминават границите на свободни мирни протести. Надявам се да не продължава в тази посока, за да може София да дава възможност на хората да протестират свободно и мирно и в същото време на всички софиянци да се движат свободна в града".
 

Коментари Напиши коментар

317

кураж дружина

преди 1 месец

Проблемът на България и другите страни наоколо е че не ръчкаме в Русия.
Просто трябва да прехвърлим бойното поле от София в Русия. Тогава ще клекнат.
Затова трябва да призовем всички българи които имат родолюбиво сърце да обмислят своите възможности за прехвърляне на проблемите на руска територия.
Първо трябва да започнем с измитане на руснаци на българска територия.

316

а ма фандъчкее

преди 1 месец

Ти като кмет спокойно можеш да ликвидираш този "протест",ама боко не дава!Нали ма,мЪрлo!!!

315

Шефа

преди 1 месец

Всеки да си гледа в канчето. Я сус.