Снимка: БГНЕС

СДВР изяснява конфликта между жена и протестиращи на "Орлов мост". От полицията подчертаха, че ще преценят кой е извършил нарушение или престъпление, защото всеки носи отговорност за поведението си.

Тони Тодоров, зам.-началник на отдел "Охранителна полиция", обясни пред журналисти, че жената е отишла да изрази мнението си пред тях. От изнесеното на брифинга стана ясно, че тя е била засегната от липсата на градски транспорт.

Още по темата

Един от протестиращите изхвърля срещу нея съдържанието на чашата, която държи, а тя му посяга с бастун, каза Тодоров.

Ще повишим нивото на тона, с който коментираме. Жената се е явила да изрази своето мнение и всички видяхме реакцията на протестиращите, подчерта той.

В момента и двете спорещи страни се намират в Първо районно управление. Няма да толерираме нито една от двете страни, ще преценим, който е извършил нарушение или престъпление, каза той.

Общ преглед

Тодоров посочи още, че случващото се е недопустимо.

Снощи за пореден ден на кръстовището на "Арсеналски" и "Черни връх" имаше жена в нетрезво състояние, която провокираше полицейските сружители там, като ги караше да проверяват шофьорите за алкохол, даде пример той.

Повишаваме тона на изнасяне на информация и на коментари, каза Тодоров.

Той заяви, че не може да се говори за физическо насилие при задържането на мъжа, и арестът е по начина, по който се извършва. Задържаният е Петър Кърджилов, който се изявяваше като PR на бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева.

От СДВР подчертаха, че има инвалиди и възрастни, които са много засегнати от промяната в движението на градския транспорт заради блокадите. В тази връзка има множество сигнали и оплаквания, подадени в Столичната община.

Имало е опит за диалог с протестиращите, за да се пусне движението по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", но засега без резултат, разговори ще има и днес. По-продуктивен бил този с блокиралите бул. "Дондуков".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase