Общ преглед
След снощната буря в София и днес продължава дъждовното време. Тази сутрин отново вали обилно над столицата,  а след снощната буря бяха получени над 20 сигнала за паднали дървета, клони и наводнени улици.

Водата нахлу и в метростанция "Сердика", като протестиращи показаха прииждащата вода. Същото беше положението и в подлеза между Министерски съвет и президентството.

За кратко беше променен маршрутът на трамваите по линия 6 заради паднало дърво на контактно-кабелната мрежа. Авариен екип на общината изпомпваше водата от улици в квартал "Лозенец".

Сметопочистващ камион пък се обърна на столичния булевард "Христо Ботев" и улица "Позитано". Камионът е поднесъл заради хлъзгавата настилка в опит да спре на пешеходна пътека заради двама преминаващи велосипедисти. По чудо няма пострадали.

"Ситуацията е спокойна. Имаме няколко екипа, които работят в Банкя за отводняването на една къща. Има 18 сигнала за паднали дървета. Най-важното е наблюдаваме реките, където има вероятност при по-силни валежи да наводни пътното платно. Така че наблюдаваме в момента Перловска река", обясни Красимир Димитров пред bTV, директор на Дирекция "Аварийна помощ и превенция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар