Снимка: Bulgaria ON AIR

МБАЛ "Света София" се възстановява от пороя, който се изля над София в понеделник. Все още продължава отводняването, но комуникациите вече са възстановени.

Въпреки всичко процесът при пациентите не е прекъсван и медиците имат цялата налична техника.

"МБАЛ "Света София" се намира на бул. "България" и е едно от  местата в София, които бяха най-засегнати. Екипът, който е на разположение в болницата, направи така, че пациентите да останат спокойни и тяхното възстановяване да не бъде прекъсвано - нещо, което е безценно. Дори дъждът не успя да ни спре", каза финансовият директор на МБАЛ "Света София" Десислава Малинова в ефира на "България сутрин".

Тя допълни, че проблемите са изключително много - наводнени приземни и подземни етажи, като основната причина е връщането на вода от шахтите.

"До момента все още продължава източването на водата. Подземните ни етажи са основно складови помещения, имаме налична апаратура, която най-вероятно ще погине от това, което се случи. Проблемът е съществен, защото това е сериозна инвестиция. Говорим са стотици хиляди левове", обясни Малинова пред Bulgaria ON AIR.

Все още не са отводнени част от етажите.

"Благодарности на столичната пожарна, успяха донякъде да отводнят, а останалото със собствени сили и средства. Основният проблем е липсата на водосточни тръби и на шахти, които да поберат поне някаква част от количеството вода. Призоваваме Столичната община да вземе адекватни мерки, защото това няма да е последният такъв дъжд", добави финансовият директор на болницата.

Коментари Напиши коментар

13

СЕГА ПЪК ИМА И ПОЖАР

преди 3 седмици

До HH88

СЕГА ПЪК ИМА И ПОЖАР - То навсякъде се пуши от всички, каква е тая болница ?? Няма тоалетна хартия, персонала напуска, гонят лекари, чкаме някой да дойде да ни каже за детето - изгонили педиатъра, КОЙ ГЪ ДЪРЖИ ТЕЗИ УПРАВНИЦИ ТУКА !

12

HH88

преди 1 месец

Как строиш болница за толкова милиони и не си помислил за подобни аварии.??? Не се споменава,че без причина протичаше от всякъде, заради качественото строителство или по точно "строим болница, защото ще усвоим много пари от проекта, а колко ще останат за " частната болница" е все тая... така ви трябва лапачи долни, дето се възползвате от хорския труд!!!

11

Тошо

преди 1 месец

Тази апаратура има ли си собственик...............а той носи ли отговорност за нея, ако да как...........а застраховка има ли..............а оценка на риска има ли за тази инвестиция със сериозни средства....?!?
Отговорите от този бърз тест би могъл да посочи кой, как, кога и колко трябва да извади и обезщети потребителите на тази техника !
Казано е ...Не искайте много, не можете да му платите цената!
Е, как да стане хем правим инвестиция, хем не се грижим за нея достатъчно.. много искаме!