Снимка: БГНЕС
Близо 10 000 лева може да са нужни за отстраняване на щетите след наводнението в театъра на "Армията". Това съобщи директорът му Мирослав Пашов, цитиран от Нова тв. За момента театърът остава затворен за неопределен период. От ръководството уточниха, че всички, закупили билети, ще бъдат компенсирани.
 
Само месец след като отново отвори врати Театърът на армията беше принуден отново да затвори. Причината е потопът, излял се над София, който е залял камерната зала. Водата достигала половин метър, а служители на театъра с часове отводнявали засегнатите помещения.
 
"Вчерашният ден беше един кошмар за нас. Залата, декорът и сцената - всичко беше във вода", каза директорът на театър "Българска Армия".
 
Преди две години е правен основен ремонт на сцената, отново заради наводнение. Тогава вложените средства за възстановяването са били около 16 000 лева. Сега, от ръководството се надяват сумата да бъде по-малка.
 
Общо четири представления са отложени, а публиката ще бъде компенсирана. "Има въведена система с ваучери още от времето на пандемията. Хората си взимат и по тяхно желание, когато отворим, ще могат да си изберат ден и час", обясни Пашов.
 
Провалена е и премиерата на представлението "Урок по Български" по Иван Вазов. Сред актьорския състав, подготвял се през времето на пандемия, е и актрисата Лара Златарева.
 
"Емоцията е повече от 50% унищожена. Не усещаш дъха и реакциите на хората, които те зареждат", сподели Златарева.

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 1 месец

Той театър БА по принцип си е като след потоп.

4

Анонимен

преди 1 месец

Малееей, бутайте го тоя "театър" и правете Мол отгоре...крали, крали, се ненаяли, накрая пак в моя джоб да се бръкне...аман от български "актьори", "актриси", "кулутрни дейци".... Нехранимайковци до един, НАТВИЗ да се затваря и да се прави нещо смислено - по-цял ден седите от вънка и пофите от ония смешните цигарки насред центъра....

3

Иво

преди 1 месец

След предишният потоп, защо не са направени превантивни ремонти или закупена техника с която да се отводни още когато завали. Насяно съм, че повечето камерни зали са в мазета но ... с тези 16 000кр можеше да се купи помпа която винаги да е налична за отвнодняване