Снимка: БГНЕС

Столичната община проверява всички сгради и имоти в природен парк "Витоша" от страната на хижа "Алеко". Проверката е наредена от Върховната административна прокуратура, става ясно от профила на столичния кмет.

Днес Йорданка Фандъкова е провела среща с главния прокурор Иван Гешев и с началника на ДНСК арх. Иван Несторов.

Миналата седмица Столичната община започна проверка на хотел "Аглика" и други постройки, попадащи в имота на територията на парк "Витоша", посочва столичният кмет.

По указания от главния архитект на София Здравко Здравков в момента за хотел "Аглика" и обектите около него се извършва подробно геодезическо заснемане от ГИС-София и е изискана цялата налична документация за сградите от собственика, както и копия от лесоустройствените проекти, специализираните планове и данни за строежите от дирекция на Природен парк "Витоша".

При установяване на незаконно строителство или незаконно поставени огради и съоръжения, ще се предприемат действия по премахването им, съобщи Йорданка Фандъкова.
 

Коментари Напиши коментар

10

Лили

преди 1 месец

Да почнат проверка на Доган

9

мак

преди 1 месец

Първо разрешават или просто проспиват построяването, после действат, уж, за да е спазен закона и каквото е незаконно ще го махат. Смешници.

8

Анонимен

преди 1 месец

Ще проверяват дали тато си е построил вилата законни, така ли? Нали е продадена от чаи преди години на божков, товст е и ала документи за да се осъществи продажбата? Защо не провери тротоарите по центъра, или безопасността на детските градини леля данче? Щото няма поръчка за това ли?