Общ преглед
Подлезът на Лъвов мост
е затворен тази сутрин заради щетите от снощната буря, предаде БГНЕС.

Столичният кмет даде брифинг тази сутрин и съобщи, че на Орлов мост са паднали около 50 л кв./м дъжд. Има множество наводнени подлези, все още екипи на пожарната отводняват. Движението на метрото не е спирано, снощи бяха наводнена станция Вардар, но вече всичко е отводнено.

Над 140 сигнала бяха получени на телефон 112 само до полунощ. Владайската река преля в района на “Орландовци” и кв. “Бенковски”. Перловската излезе от коритото си. Наводнени бяха магазини и коли.

По данни на Националния институт по метрология и хидрология около 50 литра на кв. метър за около час на “Орлов мост”. Това означава, че в южните квартали са били над 60 литра”, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

На терен са всички екипи за почистване на улиците, на местата, където са се събрали наноси, листа. До обяд трябва да се почистят шахтите заради очакваните валежи следобед. В момента екипите работят на няколко места – “Лъвов мост”, транспортният тунел, също така в две болници работят екипите на пожарната.

Градският транспорт се движи нормално по обичайните си маршрути, с изключение на линия 63 – автобусът минава по улица “Пушкин”. Всички останали места са напълно проходими.

Получени са над 430 сигнала за спряно електричество. “В момента има 5 трафопоста със спряно електроподаване в няколко квартала”, уточни Фандъкова. По нейна информация, до обяд навсякъде ще бъде възстановено електричеството.

Общо сигналите на телефон 112 през нощта са били около 700
, като над 430 от тях са били за наводнявания.

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 1 месец

Цялото метро е проектирано и строено от чужденци и турци,толкова ли нямаше български архитекти,инженери - строителни,хидро и електроеинженери да им възложите строежа и им платите?
Строили са го през пръсти,само за да вземат едни пари,а метрото,освен,че се наводнява е и тясно,за разлика от други метра!

16

Анонимен

преди 1 месец

В Петроград,още в Средновековието са направили водна система,когато все още е нямало ток и фонтаните и езерцата им работят и без ток,за всичко на тока ли ще чакате?
Няма ли физика и принцип скачени съдове за вас?

15

Анонимен

преди 1 месец

Браво!
Да бяхте направили някаква система,че водата да се излива направо във река Владайска и да няма наводнения там,да не чакате само на тока!
Отдолу имате корито на река,а подлеза пълен с вода.
"при бурята прекъсна електрозахранването и оттам изключиха помпите, които отводняваха самия подлез на Лъвов мост. Бързо беше възстановено електричеството и нормализирахме, почистихме, измихме. За момента няма никъде проблеми", коментира
Димитров."