Снимка: Bulgaria ON AIR

В две болници работят екипи на пожарната и аварийните екипи, градският транспорт работи нормално, 430 сигнала за прекъснат ток имаме, 5 трафопоста са със спряно електроподаване, до обяд ще бъде възстановено, 700 са сигналите до тел. 112 , а над 400 за наводнения. Това каза на брифинг кметът на София Йорданка Фандъкова.

Още по темата


По думите ѝ най-тежко е било в ниските части, в подлезите, в много мазета също. В кв. "Гоце Делчев" има леко пострадал човек от мълния след падане на покрив в търговски обек, предаде Bulgaria ON AIR.

"За час и половина реките се оттекоха. За ниво дъжд 50 литра на квадратен метър означава, че сме изчистили речните корита, шахтите се чистят непрекъснато. За съжаление няма как да избегнем наносите". допълни тя.

"Помпите не спират да работят на Лъвов мост, където точката е ниска и движението предстои да бъде пуснато. Метрото не е спирало, само в "Овча купел" има проблеми с метростанцията. До обяд ще възстановим електроподаването, беше изключително тежка ситуацията", допълни Фандъкова.

140 служители на пожарната са били на терен. Около 4:30-5 часа обстановката беше спокойна. Театър "Сълза и смях" и болница "Надежда" продължават да се отводняват.

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 1 месец

тез за всеки дъжд ли звънят на фандъка ? Кво общо има кмета освен дето няма отводняване ? Като са правили пътищата да са мислили.Я у Варна как помислиха :)))

7

XXX

преди 1 месец

ГЕРБ не е виновен, виновни са комунистите...

6

Иво

преди 1 месец

Когато се наводни Варна - за виновен сочеха кмета Портних, сега когато се наводни София- виновно било времето защото се излял много дъжз. Интересно!