Снимка: БГНЕС

От следващата седмица започва изпращанията на зрелостниците от столичните училища. Те ще се проведат между 24 юни и 1 юли, като тогава на дванадесетокласниците ще бъдат връчени и дипломите им, съобщиха от Регионалното управление на образованието София - град пред БНР

След 1 юли ще се състоят и абитуриентските балове, но при строги противоепидемични мерки.

Абитуриентските балове ще започнат веднага след изтичането на заповедта на министър Кирил Ананиев на 30 юни за организиране на събития, сватби и балове на закрито с максимум 10 души.

В заведенията ще се следи стриктно за спазването на всички противоепидемични мерки, уточни заместник-председателят на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите Атанас Димитров: „Решихме да се ограничат бройките на маса - до 4 души, дезинфектанти и санитарно-хигиенни принадлежности, а вентилационни съоръжения, които имат - то да работя“.

Заведенията ще работят с намален капацитет от наличните си места.

„Приблизително на 50 процента - с отстояния един от друг. Това създава известна дискомфорт на всички, включително и на празнуващите“, допълни Димитров.

В София вече са направени резервации от десетки училища, въпреки че  зрелостниците са все още предпазливи. От следващата седмица започва и връчването на дипломите за средно образование..

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase