Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Три учителки от персонала на детска градина №50 в район "Възраждане" са с положителен резултат за COVID-19 от направени бързи тестове, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова във Facebook.

Днес двете групи – Първа В и Четвърта А – в които те са преподавали, ще бъдат затворени.

Директорът на детската градина вече уведомява родителите на всички деца, които посещават градина. Създаваме организация за тестването на децата от двете групи, за която ще информираме родителите в рамките на утрешния ден, пише кметът Фандъкова.

Още по темата

Екипи на Столичната здравна инспекция започва тестове на целия персонал на градината.

Започнала е и пълната дезинфекция на детската градина от екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция".

Три учителки от детска градина №50 в район “Възраждане” са били в петък в Сърница - мястото, което се превърна в нов епицентър на заразата в България. 

"Тепърва ще разберем каква е била причината за тяхното ходене там. Те са нарушили апела на д-р Кунчев да не се посещава огнището", заяви д-р  Данчо Пенчев от РЗИ София, който рано тази сутрин беше в детската градина, където се извършва дезинфекция.

Детската градина няма да бъде затваряна на този етап. 

"Заведението ще работи, като двете групи – Първа В и Четвърта А, където са констатирани положителните резултати, ще бъдат затворени", посочи д-р Пенчев.

Той съобщи, че днес ще бъде излседван целия персонал на детската градина – общо 49 души. Ако има други положителни проби сред персонала, ще бъде затворена цялата детска градина.

"Създаваме организация за тестването на децата от двете групи, за която ще информираме родителите в рамките на утрешния ден. Екипи на Столичната здравна инспекция започват тестове на целия персонал на градината. Започна и пълната дезинфекция на детската градина от екипи на дирекция “Аварийна помощ и превенция”. Моля, родителите на деца, които посещават детската градина, с изключение на Първа В и Четвърта А, които се затварят, при възможност да оставят децата си вкъщи през следващите няколко дни", призова столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар