Снимка: ЧЕЗ

Стълбове средно напрежение, собственост на ЧЕЗ, са целенасочено разрушени тази нощ.

Така е прекъснато електрозахранването на Лозен и района на двореца Врана, съобщиха от компанията.

Подадено е алтернативно електрозахранване засегнатите райони, а сутринта са започнати обходи за уточняване на повредите. Два дни по-рано, в събота през нощта, същото се е случло и в района на Кривина и Казичене.

Констатирани до този момент са общо 10 престъпно разрушени стълба чрез удари в основата им. Всички стълбове се нуждаят от подмяна.

"Най-притеснителни са подбудите за този саботаж. Апелираме органите на МВР, които вече сме сезирали, за разрешаване на случая. Застрашена е електроенергийна инфраструктура, която доставя електроенергия на няколко населени места в околностите на София" каза Виктор Станчев, главен оперативен директор на ЧЕЗ Разпределение България.


 

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 2 години

Най-вероятно са избиратели на ГЕРБ.

23

Анонимен

преди 2 години

Ами кога ще има протесте и на сводници , дилъри, *** ...Те сигурно са също с огромни загуби

22

Fallschirmspringer

преди 2 години

Преди 10 или повече години,гледах как любимци на различни неолиберални и демократични НПО-та,гледах как "секат" железобетонни трегери от един бивш сеновал,останал от времето когато България имаше селско стопанство и промишленост.Удари с чукове в основата на трегера и когато падна го налазиха поне 10-12 същества и с чукове,тъпото на брадви и обикновени винкели започнаха да удрят по бетона докато остана само арматурата.Ама колко арматура може да има,най-много 100кг,та това са не повече от 30-40лв