Снимка: БГНЕС
След края на извънредното положение от Столичния инспекторат са подновили проверките за неправилно паркиране. До този момент са съставени 266 констативни протокола, 190 фиша, а 128 автомобила са принудително преместени на специализиран паркинг, като на всеки водач се съставя фиш, посочи Полина Асенова, началник сектор "Контрол по паркирането" пред bTV. За две седмици нарушителите са около 600. 
 
При установено нарушение от инспектората снимат автомобила за доказателство. Прави се панорамна снимка, за да се види точният адрес, и една по-близка, за да се документира нарушението. Основното нарушение на водачите е паркирането върху зелени площи. Калта след това се пренася на уличното платно, като така се замърсява и въздуха, а всички искаме да дишаме чист въздух, добави Асенова. 
Още по темата
 
Инспекторите първо пишат констативен протокол на нарушителите, а след това водачът трябва да се яви, за да му бъде съставен фиш. В случай, че нарушителят не се яви, се изискват данните му от отдел "Пътна полиция" и му се съставя акт. Те са на стойност 50 до 200 лв., обясни началникът на сектор "Контрол по паркирането"  към столичния инспекторат.
 
От инспектората също могат да наложат санкции и ако зелените площи са пред частен имот и са отредени за озеленяване. 
 

Коментари Напиши коментар

13

Max

преди 1 месец

Водачите на колите паркирали в така наречените "зелени площи "не трябва да се глобяват а общината трябва да направи паркинги където да се паркира а не да се застрояват безразборно всички междоблокови пространства.Нсместо да ср правят детски площсдки грсинки игрища и паркинги тя строи блокове в които идват дс живеят още хора с свтоюобили и съвсем няма къде да се паркира и къфе да играят децата.Помислете върху това преди да налагате глоби.

12

Софстрой

преди 1 месец

Неправилно паркираните коли трябва да се махнат от градинките и зелените площи, за да може същите "зелени" площи и градинки да се строи (напълно законно).

11

sofeto

преди 1 месец

"До момента са издадени 190 фиша на нарушители"... ако само толкова, банкет давам!