Снимка: БГНЕС
От днес повечето детски градини и ясли на територията на Столична община отварят врати, предаде БНР. 
 
Работа ще подновят 176 детски градини и 24 самостоятелни детски ясли в София. Според данни на директорите, родители на 11 894 деца са изявили желание да изпратят децата си в общинските детски градини. Това са 26% от общия брой на посещаващите. Данните сочат още, че в самостоятелните детски ясли децата ще са 860, което е 43% от посещаващите.  
Още по темата
 
"Пет градини в район Студентски - по решение на кмета на района, няма да отворят врати и две детски градини в Илинден и в Надежда, в които се извършват ремонти. Но във всички останали е направена нужната организация, дезинфекция, а екипите са подготвени да приемат деца", уточни столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя допълни, че в детските градини ще бъдат спазвани стриктно всички правила за дезинфекция: 
"Четири пъти трябва да бъдат дезинфекцирани помещенията, а на 15 минути - санитарните помещения. Дезинфекцират се и площадките за игра навън, като препоръката е колкото се може повече навън. За съжаление очакваме лошо време и дъжд - очевидно ще трябва да се справят колегите вътре в първите дни".
 
Кметът на София допълни още, че персоналът и учителите в детските градини и ясли ще бъдат тествани за коронавирус. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase