Общ преглед
 
Проект на Столична община планира мащабна промяна в движението на някои от ключовите пътни артерии в центъра на София. Той беше представен от кмета Йорданка Фандъкова, предаде bTV. Сред плановете влиза и местенето на велоалеите по бул. "Витошка", двупосочно движение по ул. "Фритьоф Нансен" и бус лента по "Патриарх Евтимий". 
 
Проекта на СО и "Спаси София" ще засегне и новата тролейбусна линия №7, която ще се движи по първоначално планирания машрут - двупосочно по "Фритьоф Нансен". Този вариант беше отхвърлен заради протести на живущите, но сегашното предложение предлага запазване на паркоместата по улицата, както и разкриването на нова по "Витоша" и "Г.С. Раковски". Предвиждат се и две ленти към НДК и една в обратната посока. 
 
Очаква се, че промяната на маршрута на тролея да спести време на пътниците. 
 
По бул. "Патриарх Евтимий" ще има две еднопосочни велоалеи, бус лента, както и две ленти за автомобили. Ще се запазят паркоместата, а спирката на кръстовището с бул. "Витоша" ще бъде повдигната за по-добра безопасност. 
 
По "Витоша" в посока НДК ще остане по една лента за движение във всяка посока, а от двете страни ще има коси паркоместа. Велоалеята вече няма да се намира на тротоара, за да няма конфликти с пешеходците. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар