Снимка: HelpBook

Още по темата
В днешния обзор на платформата на Helpbook.info започваме с интересен сигнал от София.

Изпратиха ни клип от район „Овча Купел“, на който се виждат избягали и подплашени коне, които препускат по улиците на квартала, като създават смут у пешеходци и водачи на автомобили.

В друг сигнал граждани се оплакват от немарливото сметоизвозване в столичните квартали: "Отново "качествена" работа на сметоизвоващите фирми, обслужващи китния ни квартал "Павлово". Отново на същото място има полигон за събиране на отпадъците извън кофите за смет. Отново контейнера за стъкло е препълнен и се изхвърлят бутилките около него. Отново има нерегламентиран отпадък на едно и също място и всички се възмущават, но нищо не правят. Отново кметът на общината, който е отговорен ПО ЗАКОН, не иска да поеме вменените му отговорности и най-накрая а санкционира тези "граждани", които усърдно продължават да превръщат средата ни в гето!“

Другите оплаквания на гражданина са липса на места за паркиране, липса на тротоари, поголовно застрояване и малко на брой детски площадки.

Към район „Подуяне“ са изпратени снимки от занемарена детска площадка в междублоковото пространство. „След падането на последния за София снеговалеж, в зелената площ пред блок 68, вх. А в ж.к. "Сухата река", се прекърши овощно дърво, което създава опасност за всички живуши и всички минувачи. Редно е дървото да бъде отстранено. В същото междублоково пространство е обособено място за деца - детска площадка. Тя е снабдена с люлка и пързалка. Едната люлка, която е прикрепена чрез вериги, е неизправна - веригата е скъсана. Пързалката от друга страна е с разрушени стъпала и е абсолютно невъзможно, а и опасно, да бъде използвана по предназначение. Освен това, по положената настилка са се образували неравности, водещи до спъване и падане, които създават опасност най-вече за по-малките деца. В момента, поради забраната на излизане от домовете без уважителна причина, площадката не се използва. Би било редно именно в този период да се предприемат необходимите действия за отстраняването на неизправностите", се предлага в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase