Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Потушено е напрежението в квартал "Факултета". Напрежението в столичния квартал "Факултета" ескалира по-рано днес заради наложената карантина. Към този час обстановката в квартала вече е спокойна. Не така изглеждаше кварталът по обяд. Бяха се събрали десетки жители на квартала, които изразиха недоволството си заради наложените карантинни мерки. "Филиповци" и "Факултета" от вчера са под блокада и с КПП-та заради високия процент на заразени с коронавирус.
"Едните ги пускат да празнуват, а другите да мизеруват", каза човек от квартала.

Още по темата

От СДВР обясниха, че страстите са ескалирали, след като вчера е дошла патрулка по сигнал за домашно насилие. Кметът на "Красна поляна" поясни, че за случая е сезирана и прокуратурата.

"Жител на кв. "Факултета" е помолил за съдействие колегите от отдел "Жандармерия", тъй като е станал обект на домашно насилие. Колегите отиват на място, за да окажат съдействие, оказва се, че извършителят е с ограничителна заповед. Гражданите на "Факултета" са възприели по свой собствен начин действията на нашите служители", обясни директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Само за два дни във "Факултета" и "Филиповци" са направени над 160 проби за коронавирус, 10 от тях са положителни, информира репортер на Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase