Снимка: БГНЕС
От столичния автотранспорт също отправят призив към хората да спазват ограничителните мерки. Основната цел е да се предотврати масовото струпване около Великден. 
 
Върху маршрутната табела на превозните средства е изписан надпис "Оставаме вкъщи днес, за да се прегърнем утре".
 
Марио Евстатиев, специалист по електронни табла, е предложил кампанията. Чрез нея той иска да се обърне внимание на най-уязвимите, а именно нашите баби и дядовци. 
 
"Важно е хората да се вслушат в призивите на ген. Мутафчийски и на политиците, които се изказват всеки ден по медиите, за да можем отново да сме заедно след това и да преминем бързо през кризата с възможно най-малко щети", каза Марио Евстатиев в ефира на Нова ТВ.
 
Шофьорите от столичния автотранспорт са сред хората на първа линия. Въпреки редуцираня график, това остава основното превозно средство в столицата.
 
"Искам да използвам възможността и да благодаря на всички шофьори и на служителите, ангажирани в транспорта.Това са хора, които също рискуват здравето си в изпълнение на служебните си задължения", каза Кирил Георгиев, директор на поделение "Малашевци", Столичен автотранспорт.
 
"Призивът е и да обърнем внимание на близките си. „Всички ние разбираме, опасността която, в момента е надвиснала над България и над света. Призоваваме хората да си останат този Великден вкъщи, да празнуват със своите семейства и да се пазят", допълни Евстатиев. 

Коментари Напиши коментар

7

мишо

преди 1 година

С ТОВА ОТДЕЛЯНЕ НА ШОФЬОРИТЕ ВЕЧЕ Е РАЙ ЗА ТЯХ НЕПРЕКЪСНАТО ГОВОРЯТ ПО ТЕЛЕФОНИТЕ НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ГИ СЛУША КАКВИ СА ТЕЗИ РАЗГОВОРИ БИЗ КРАЙ ЕТО АЗ ВЕЧЕ ЗНАМ ВСИЧКО ЗА СМЕНИ ЗА ЗАПЛАТИ ЗА БОЛНИЧНИ ЗА ТРАНСПОРТА КАЧВАМ СЕ ОТ ЛЮЛИН6 В310 ВОДАЧА ГОВОРИ СЛИЗАМ НА ЛЪВОВ МОСТ ТОЙ ОЩЕ ГОВОРИ ТОВА НА КАКВО ПРИЛИЧА

6

65

преди 1 година

Леле Кире,колко си любезен ! А колко си гаден и смотан като шеф . Всеки ден трябва да им благодариш и до земята да им се покланяш на тия шофьори.Преди работеха с 3-4дни почивка в месеца.А как се държиш само.Сигурно не знаеш и откъде се зарежда рейса.Ама някой те държи.Айде Кире, приятен ден

5

Хари

преди 1 година

докога в градският транспорт ще се возят хора без маски