Снимка: БГНЕС

В столичния квартал „Надежда - 3“ беше положен основният камък на първия храм у нас, посветен на „Свети Серафим Софийски Чудотворец“, съобщава Двери.

Още по темата

Софийският викарий, Белоградчишки еп. Поликарп, направи първата копка на храма в деня, когато се отбелязват 70 години от успението на владика Серафим, както е известен руският архиепископ сред българските християни. Новият храм се намира на ул. „Бели Дунав“, а за негов предстоятел е определен прот. Христо Димитров от храм "Св. Дух" в кв. Надежда.

В богослужението участваха също архим. Василий, протосингел на Софийска митрополия и много столични свещеници и жители на квартала.

"Свети Серафим
" е известен сред своите съвременници като „архиерея на любовта“. Свещенниците пожелаха храмът да бъде завършен бързо, така че християните да имат още една светиня, която да ги обединява.

В руската църква „Св. Николай Чудотворец“, където се покоят мощите на Свети Серафим, беше отслужена празнична св. Литургия по случай празника на светеца.

Богучарският архиеп. Серафим (Соболев) беше канонизиран през 2016 г. Той е архиепископ на руските православни общини в България от 1921 до 1950 г.  Известен е с множеството  сбъднати желания на миряните, отправили искрена молитва и молба към него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase