Снимка: БГНЕС

Опасно пресичане на пешеходци край столичния бул. "Александър Малинов" застрашава живота им. Маршрутът е наречен от минаващите там "Пътеката на ужаса".

Минувачите могат да пропаднат от стръмен склон и да се изпречат на пътя на профучаващи коли. Рискът поемат, за да спестят време и разстояние, съобщава Нова тв.

"Пътят е опасен, защото може да се падне в канавката и защото в непосредствена близост преминават много автомобили. Направена е малка пешеходна част, която е направена за един човек и е невъзможно да преминават по няколко души", коментират минувачи.

Въпреки опасността, хората поемат този риск: "Когато бързам минавам от тук. Страх ме е, но спестява време", казват хора, които ползват маршрута.

За да избегнат калната част, пешеходците използват и част от активната лента на бул. "Малинов". Пътеката е дълга около 200 метра. Фронтално надолу се намира и шахта, в която би могло да се падне. Макар и по-дълги, алтернативни маршрути има, но те явно не са за предпочитане при всекидневно ходене там.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase